Norras jäävad ELi pooldajad selgelt vähemusse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30,6 protsenti küsitlusele vastanud Norra elanikest toetab ühinemist euroliiduga.
30,6 protsenti küsitlusele vastanud Norra elanikest toetab ühinemist euroliiduga. Foto: AFP/SCANPIX

Norras avaldatud värske küsitluse kohaselt pooldab alla kolmandiku norralastest ühinemist Euroopa Liiduga.


Norra ringhäälingu tellitud ning Põhjamaade, Baltikumi ja Poola juhtiva andmekogumisettevõtte Norstat läbiviidud arvamusküsitlusest selgust, et ainult 30,6 protsenti Norra elanikest toetab ühinemist euroliiduga, vahendas uudisteagentuur AFP.

55,8 protsenti 1000 küsitletust avaldas vastuseisu Norra liitumisele ühendusega ja 13,6 protsenti ei osanud küsimusele vastata.

Veebruaris toetas riigi ühinemist ELiga 38,1 protsenti ja selle vastu oli 49,3 protsenti, kuid ilmsiks tulnud Kreeka võlakriis on norralaste toetust ühendusele veelgi vähendanud.

Norra on majandusühenduse ja Euroopa Liiduga liitumise tõrjunud kahel referendumil 1972. ja 1994. aastal. Norra eurovastasus on tuginenud kalanduse ja põllumajandusega elatist teenivate piirkondade hirmule, et Euroopa Liit võib liigselt tööstuspiirkondi toetades nende elu halvendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles