Plahvatused Moskva metroojaamades nõudsid 35 elu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva kahes metroojaamas aset leidnud plahvatustes hukkus kokku 35 inimest, vigastada sai 73 inimest.


Prokuratuuri uurimiskomitee avalike osakonna juhi Vladimir Markini sõnul algatas prokuratuur kriminaalasja terrorismi puudutava paragrahvi alusel, vahendas RIA Novosti.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi täpsustatud andmetel hukkus kahes plahvatuses kokku 35 inimest ja sai viga 73 inimest.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna esindaja rääkis ajakirjanikele, et haiglatesse viidi 49 inimest, kelle seisund on «raske või äärmiselt raske».

Kokku toimetati vigastatud kaheksasse haiglasse. Ohvrite surnukehad viidi pealinna kahte surnukuuri.

Eriolukordade minister Sergei Šoigu palus inimestele kriisiabi andmiseks moodustada mitu psühholoogidest koosnevat gruppi.

Prokuratuuri uurimiskomitee andmete hukkunute osas on samad, kui erinevad veidi vigastatute osas. Jaamas Park Kulturõ korraldatud plahvatuses hukkus 12 ja sai vigastada 15 inimest, vahendas RIA Novosti.

Lubjankas hukkus 23 ja sai kannatada 18 inimest, rääkis uurimiskomitee ametlik esindaja  Markin.

Meditsiiniringkondade väitel hukkus Lubjanka plahvatuses 21 inimest, veel kaks surid haiglas.

Markini sõnul püütakse praegu kindlaks teha terroristide isikuid.

Venemaa peaprokuratuuri, eriolukordade ministeeriumi ning tervishoiu- ja sotsiaalarengu ministeeriumi juhid kandsid president Dmitri Medvedevile ette abinõudest, mida on võetud ette kannatanute aitamisel ja terroriakti uurimisel.

Kremli pressiteenistuse teatel edastas peaprokurör Juri Tšaika riigipeale informatsiooni uurimise käigust, vahendas Lenta.ru. Tervishoiu- ja sotsiaalarengu minister Tatjana Golikova rääkis presidendile, kuidas on kannatanutele osutatud kiireloomulist abi.

Eriolukordade minister Sergei Šoigu teavitas abinõudest, mis on võetud kasutusele kannatanute evakueerimisel haiglatesse.

Krasnojarskis töövisiidil viibiv peaminister Vladimir Putin saab samuti operatiivselt teavet toimuvast.

Uudisteportaal Life News teatas kolmandast plahvatusest, mis leidis aset Prospekt Mira metroojaamas, kuid Moskva siseasjade osakonna korrapidada seda väidet ei kinnitanud. Selle lükkas ametlikult tagasi ka eriolukordade ministeerium.

Lubjanka jaamas plahvatas lõhkekeha kell 07.52 kohaliku aja järgi, umbes 30 minutit hiljem plahvatas lõhkekeha ka metroojaamas Park Kulturõ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles