ENL toetab noortevolikogude loomist 30 omavalitsusse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortevolikogu.
Noortevolikogu. Foto: Lennart Rikk

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kuulutas täna välja konkursi kohalikele omavalitsustele noortevolikogude loomiseks, projekti raames pakutakse 30 omavalitsusele mentorlust ning toetatakse noortevolikogude loomist kokku 90 000 krooniga.

«Aktiivsete noorte kaasamisest võidab kogu kohalik kogukond, sest kui noored räägivad kaasa oma tuleviku kujundamises ja nende mõtteid peetakse oluliseks, jäävad nad oma kodukohaga seotuks, mitte ei põgene tingimata suurematesse tõmbekeskustesse. Lisaks annab see vanemale generatsioonile kindlust, et kodukoha tulevik läheb kindlatesse kätesse ning et noortest kasvavad aktiivsed kodanikud,» ütles ENLi maakondlike noortkogude ja kohaliku tasandi osaluskogude koordinaator Kristo Notton liidu pressiesindaja vahendusel.

Eestis tegutseb praegu vaid 15 noortevolikogu ja projektiga luuakse rohkem noortekogusid kui neid praegu töötab. Noortevolikogude ülesandeks on osaleda
aktiivselt kodukoha töö ja elu arendamisel, volikogu istungitel, komisjonide töödes ning esindada oma piirkonna noorte huve.

ENLi omavalitsustele ja noortevolikogudele mõeldud mentorlusprogrammi on kaasatud 15 väljaõppe saanud inimest. Iga mentor keskendub ühe konkreetse
maakonna kahe omavalitsuse noortevolikogu algatamisele ja arendamisele. Mentor teeb koostööd nii noortega kui ka kohaliku tasandi otsustajatega.

Kohalikel omavalitsustel on toetust võimalik taotleda kuni 20. aprillini. Jagatavast 90 000 kroonist saab iga projektis osalev omavalitsus noortevolikogu käivitamiseks 3000 krooni stardikapitali. Projekti läbiviimist finantseerib Eesti Noorsootöö Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles