Täna selgub, kes näeb riigitelevisiooni vastset kanalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV2 logo
ETV2 logo Foto: Eesti Rahvusringhääling

ETV 2 alustab täna testsaadetega, et riigitelevisiooni teine kanal tõrgeteta kõigi kaabel- ja digileviga liitunuteni jõuaks. Paraku ei näe sealt olümpiamänge analoogtelevisiooni ega Viasati kliendid.

Ametliku programmiga 8. augustil alustavat telekanalit saavad vaadata digilevi ja kaabeltelevisiooni kliendid. Et digilevis tasuta levivat ETV 2 näha, tuleb elektroonikapoest osta paar tuhat krooni maksev digiboks ning see televiisori ning antenni vahele ühendada. Kaabellevi edastavatest firmadest näitavad ETV 2 Elion, Starman ja STV.


ETV 2 näitamiseks on soovi avaldanud ka kaabellevi pakkuv firma Telset, mille tegevdirektor Tiit Kivilaid lubas, et alates 8. augustist näevad uut kanalit ka kõik nende kliendid. «Ma ei oska veel öelda sagedust, kust see jooksma hakkab, aga kindlasti tahame teha nii, et seda näeksid nii Tallinnas kui ka mujal Eestis elavad vaatajad,» nentis ta.


Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur lisas, et kui testsaadete ajal Telsetiga tehniliselt kõik laabub, näevad ka selle firma 8000 klienti ETV 2.


Praeguse seisuga ei näe Pekingi olümpiamänge ETV 2s analoogtelevisiooni ja Viasati vaatajad.


Viasat Eesti tegevjuht Krista Leppiko rääkis, et ei ole veel selge, millal nende kliendid ETV 2 nägema hakkavad, aga pikemas perspektiivis on see plaanis. «Põhjus on selles, et kanalit ei ole üleval satelliidil ning selle ülespanek oleks väga pikk, keeruline ja kulukas protsess, mida tulnuks pikemalt ette planeerida,» selgitas ta.


Analoogtelevisiooni vaatajatel on võimalus telepilti nautida veel vaid 2010. aasta 1. juulini, kui Eesti läheb täielikult üle digitaaltelevisioonile ja tavalisel katuse- või toaantenniga telerit vaataval inimesel tuleb digitaaltelevisiooni nägemiseks osta digiboks.


Tõevere-Kauri sõnul jooksevad täna alates keskpäevast kanalil spordiuudised, vastused korduma kippuvatele küsimustele uue kanali kohta ja olümpiamängude kava.


Sel reedel algusega kell 14.45 näitavad Pekingi suve­olümpiamängude avatseremooniat nii ETV kui ka ETV2. Edaspidi aga hakkab viimaselt nägema võistluste ülekandeid ja kordusi, mis ei mahu põhikanalile ning mille pikkust on raske ette planeerida.


Alguses vaid olümpiamängude ajal eetris olema pidanud telekanal jätkub ka sügisel.


25. augustist kuni aasta lõpuni on argipäeviti ekraanil lastesaade «Saame kokku Tomi juures», multifilmid ja lastesaadete kullafond; nädalavahetustel on kavas pikemad lastelavastused ja mängufilmid.


ERRi juht Margus Allikmaa rääkis hiljuti Eesti digitaaltelevisiooni üleminekule pühendatud päeval, et kõik peavad endale digiboksi soetama, ent see seab nõudmisi ka telekanalitele. «Me ei saa kõiki digiplatvorme meelelahutusega täita, vaid peame inimeste paari tuhande krooniseid oste õigustama kvaliteetse programmiga,» ütles ta.

ETV 2 asub:


•    Elioni DigiTV kanal 44, alates 1. septembrist kanal 4
•    Starman Kodu Kaabel-TV paketis Cartoon/TCMi või Euronewsi asemel
•    STV Tallinnas kanal R 6, Tartus kanal R 12, Pärnus kanal R 11, Rakveres kanal R 12, Narvas kanal SR 19
•    Zuum TV digitaalprogrammis
•    Telseti kanal täpsustamisel
Allikas: PM
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles