Paet arutas Brasiilia kolleegiga viisavabaduse küsimust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia sambakarneval.
Brasiilia sambakarneval. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet arutas New Yorgis kohtumisel Brasiilia välisministri Celso Amorimiga Euroopa Liidu ja Brasiilia viisavabastuse lepinguga seonduvat, mis


võimaldaks ka Eesti kodanikele viisavaba pääsu Brasiiliasse ning Eesti ja Brasiilia koostöövõimalusi Haitiga infotehnoloogia valdkonnas.

Välisminister Paet avaldas kohtumisel Brasiilia kolleegiga lootust, et Euroopa Liidu ja Brasiilia viisavabaduslepe saab peatselt sõlmitud ning selle tulemusel pääsevad ka Eesti kodanikud viisavabalt Brasiiliasse, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Paet ja Amorim kõnelesid veel Eesti, Brasiilia ja Haiti koostöövõimalustest Haiti avaliku sektori ja infotehnoloogialahenduste arendamisel. Välisminister Paeti sõnul
on Haiti valitsusel keskne roll riigi taastamise protsessis ning rahvusvahelise koostöö eesmärk on toetada Haitit nüüdisaegse ühiskonna ülesehitamisel.

Urmas Paet esitas Brasiilia kolleegile küllakutse Eestisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles