«Ära sa nuga küll kaasa võta!»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahtlikus tapmises ja kolme noormehe tapmiskatses süüdistatav Margus Luuk eile kohtusaalis.
Tahtlikus tapmises ja kolme noormehe tapmiskatses süüdistatav Margus Luuk eile kohtusaalis. Foto: Peeter Langovits

Topeltmõrtsukas Margus Luugile (38) ütles tema noor joomasõber eelmise aasta 3. novembri esimestel öötundidel: «Ära sa nuga küll kaasa võta!»


Luuk ei teinud aga hoiatusest välja. Kuigi sõbra mälestused olid hägused, väitis ta eilsel Harju maakohtu istungil, et oli küll purjus, aga nägi, kuidas Luuk pistis oma Kehra kodu köögilaual olnud noa hõlma alla.


Pärast seda sõideti viinajahile. Öösel kella kahe ajal astus Luugi seltskond kontvõõrastena noortekamba sünnipäevapeole, mida peeti Anija vallas Mustjõe külas Ukuaru puhkekeskuse saunas. Kuna 18-aastane Rasmus Seifing soovitas võõrastel lahkuda, hakanud Luuk sauna terrassil noaga vehkima.


Sünnipäevalistel polnud aimu, et maani täis noakangelane on kaks inimest tapnud mõrtsukas.


Tunnistaja sõnul muutus Luuk pärast eelmisel aastal juhtunud liiklusavariid. «Noh, muutus joomase peaga vägivaldseks, hakkas nuga näitama. Ühesõnaga, pööras pärast avariid psühhopaadiks kätte ära,» lausus joomasõber.


Lõbus sünnipäevapidu lõppes Rasmus Seifingi mõrva ja ta kolme sõbra pussitamisega.


Eile toodi Luuk kohtusaali käeraudades. Rasmuse ema ei heitnud talle pilkugi, «et mitte lasta endale vihatunnet ligi».


Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Ainar Koik luges ette süüdistusakti, mille kohaselt süüdistab riik Luuki tahtlikus tapmises ja kolme noormehe tapmiskatses. Luuk end süüdi ei tunnistanud. Eile kuulati üle kõik kannatanud ja kohale ilmunud tunnistajad.


Kannatanute Ivo Püssa, Siim Laose ja Joseph Reikopi sõnul läksid nad Luugiga sõnelenud sõber Rasmusele appi. Paraku said kõik kolm pussitada. Neist eriti rängalt Püssa ja Laos, kes viidi peolt operatsioonilauale.


Püssa sõnul nägi ta, kuidas Luugi käsi liikus ühe neiu suunas, ja astus kähku neiu ette, saades ise noahoobi rindu. Sama õilsa teo tegi Reikop, kes märkas, et Luuk üritab üht teist neidu noaga lüüa. Ta tõstis käe neiu kaitseks ja sai ise haavata.


Täna esitab oma versiooni Ukuaru saunas juhtunust Luuk. Väidetavalt räägib ta enesekaitsest. Esialgu on siiski kõik tunnistused olnud Luugi vastu. Isegi ta sõber rääkis, et nägi, kuidas Luuk sauna terrassil kätega vehkis ja seejärel üks inimene maha kukkus ja lamama jäi.


Seda nähes jooksis ta ootavasse autosse, kuhu paari minuti pärast jõudis ka veriste kätega Luuk. Kehras Luugi kodus nägi tunnistaja, kuidas Luuk hakkas kohe oma joppi ja pükse pesema.

Margus Luuk


Sündinud 1971. aastal Kehras, keskeriharidus, ametilt lukksepp.
Karistused:
•    1991 – Valeri tahtlik tapmine Kehras, 8 aastat vabadusekaotust
•    1995 – Jaanuse tahtlik tapmine Rummu vanglas, 10 aastat ja 6 kuud vabadusekaotust
•    2002 – narkootikumide hoidmine ja tarvitamine vanglas, 7 kuud vabadusekaotust, lõplik karistus 3 aastat ja 10 kuud vabadusekaotust
•    2002 – narkootikumide tarvitamine ja hoidmine vanglas, 4 aastat ja 7 kuud vabadusekaotust
Vabanes vanglast 2006. aasta sügisel ja on seal tagasi 2007. aasta sügisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles