Kuressaares kõlab taas kammermuusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flamenkotantsija Ana Maria Garcia.
Flamenkotantsija Ana Maria Garcia. Foto: AFP / Scanpix

Täna algavad Kuressaares traditsioonilised Kuressaare kammermuusika päevad. Tegemist on 14. korda toimuva rahvusvahelise muusikaüritusega, mis pakub mitmekesist programmi, alates erilise kõlaga Korsika vaimulikest lauludest, klassikalisest kammermuusikast kuni flamenkoetenduseni.


Kuressaare erinevates kontserdipaikades toimub 5.–9. augustini viie õhtuga kuus kontserti. Muusikuid on Eestist, Leedust, Poolast, Hispaaniast ja Korsikalt.


Selle aasta peaesinejad on Leedu üks väljapaistvaim kammeransambel Čiurlionise kvartett ning vokaalsekstett Tempvs Fvgit Korsika saarelt. Festivali üheks traditsiooniks on klaveriõhtu, kus esineb noor Poola pianist Szczepan Kończal.


Stiilikireva kava Bachist jazz- ja popmuusikani esitab Eesti saksofonikvartett SaxEst Quatuor ning tulise flamenkoetenduse toovad Kuressaarde Hispaania artistid. Kuressaare kammermuusika päevade tänasel avakontserdil musitseerivad koos festivali kunstilise juhi pianist Andres Paasiga Järvide suguvõsa noored esindajad Miina ja Marius Järvi. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles