Estcoy-9 pidas kinni isevalmistatud lõhkekehade paigaldajad

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid Afganistanis.
Eesti sõdurid Afganistanis. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Täna pidasid jalaväekompanii Estcoy-9 kaitseväelased kinni kaks isikut, keda kahtlustatakse isevalmistatud lõhkekehade paigaldamises.

Eesti kaitseväelased pidasid kahtlusalused kinni Estcoy-9, Afganistani armee ja Ühendkuningriigi  ühisoperatsiooni käigus, mille eesmärk oli Nad-e Ali piirkonnas tegutsevate isevalmistatud lõhkekehasid paigaldavate rühmituste vastane tegevus.

Kahtlusalused anti üle rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude (ISAF) uurimisorganitele. Sama operatsiooni käigus leidsid kaitseväelased hulgaliselt lõhekehade valmistamiseks vajalikke komponente ja tegid kahjutuks kolm isevalmistatud lõhkekeha.

Isevalmistatud lõhkekehad on Afganistanis suurim ohuallikas kohalikule elanikkonnale ja ISAF sõduritele. 2009 aastal oli kokku 7228 lõhkekehadega seotud intsidenti, milles sai kannatada 6037 inimest.

Estcoy-9 teenib Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus Nad-e-Ali piirkonnas. Lisaks jalaväelastele teenivad rahutus Helmandi provintsis logistiline toetuselement NSE-8, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles