Valitsus arutas Arvo Pärdi keskuse loomist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt
Arvo Pärt Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kultuuriminister Laine Jänes esitas neljapäeval valitsusele info rahvusvahelise Arvo Pärdi keskuse rajamise kohta Eestisse ning valitsus suhtus sellesse pooldavalt.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on Eesti ainuõige paik Arvo Pärdi keskuse jaoks, see on meie riigile auasi. Ministri sõnul olid teised kabinetiliikmed sama meelt ning eilsel nõupidamisel suhtuti keskuse loomise kavatsustesse poolehoiuga.

«Alates 2009. aastast on Eesti riik läbi kultuurkapitali Pärdi arhiivi tegevust toetanud ja kavandame eraldada toetust ka edaspidi. Need otsused käivad kooskõlas riigi eelarvestrateegia protsessiga,» ütles Jänes BNS-ile.

Eestisse rahvusvahelise Arvo Pärdi keskuse loomine on Pärdi perekonna plaan. Helilooja loomingulise pärandi hoidmise ja uurimisega tegeleva keskuse loomisega on juba alustatud.

Tänaseks on Saksamaalt Eestisse toodud suurem osa Arvo Pärdi loominguga seotud materjalidest ja alustatud kaasaegse arhiivi loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles