Kaitsepolitsei alustas Langi suhtes väärteomenetluse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Pm

Kaitsepolitsei alustas täna justiitsminister Rein Langi suhtes väärteomenetluse, kuna ta avaldas seoses viisaskandaaliga ajakirjanik Tuuli Kochile piiratud tasemega riigisaladuse.


«Kaitsepolitsei alustas Rein Langi suhtes väärteomenetluse kriminaalasjast eraldatud materjalide põhjal,» ütles vanemkomissar Andres Kahar, vahendas

ERR Uudised

.

Kahar märkis, et riigisaladuse saladuses hoidmiseks kohustatud isiku poolt ettevaatamatusest riigisaladuse avalikustamise, ebaseadusliku edastamise või sellele ebaseadusliku juurdepääsu võimaldamise eest näeb riigisaladuse ja salastatud välisteabe seadus maksimaalse karistusena ette rahatrahvi kuni 300 trahviühikut või aresti.

«Samas annab seadus miinimumkaristusena võimaluse piirduda ka hoiatusega,» kinnitas Kahar.

Millal menetlusega lõpule jõutakse Kahar öelda ei osanud. «Me teeme nii kiiresti kui võimalik.»

Justiitsminister Rein Lang viibib alates eilsest kuni järgmise teisipäevani puhkusel.

Eelmisel nädalal tegi riigiprokuratuur määruse, mille kohaselt pidi kaitsepolitsei eraldama kriminaaltoimikust materjalid osas, mis on vajalikud Langi suhtes väärteomenetluse alustamise otsustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles