Kõrgepinge alla sattunud tüdruk jäi imekombel ellu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam. Illustreeriv foto.
Alajaam. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

ETV saade «Pealtnägija» tõi avalikkuse ette loo 12-aastasest Lääne-Virumaa koolitüdrukust Käthlyn Teedlast, keda võib pidada tõeliseks õnneseeneks, sest paar nädalat tagasi Eesti Energia alajaamas palli mängides sattus tüdruk 10 000-voldise pinge alla, kukkus paari meetri kõrguselt peaga vastu betoonpõrandat ning jäi ellu.


Tüdruk viidi koljuluumurru, rindkerepõrutuse ja põletushaavadega Mustamäe haiglasse, kus tema vasakule käele tehti nahasiirdamise operatsioon. Ilmselt oli just kõrgelt kukkumine see, mis lapse elutähtsad organid taas tööle põrutas, vahendas

ERR Uudised

.

«Elektrilöögi ajal tal ilmselt süda seiskus ning allakukkumine lõi selle uuesti tööle. See päästiski ta,» ütles Käthlyni ema Vaile Teedla.

«Tavaliselt need inimesed, kes jäävad 10 000-voldise pinge alla, söestuvad kiirelt. See oli väga õnnelik õnnetus,» kinnitas Eesti Energia Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere.

Käthlyn rääkis, et nad läksid lastega alajaama mängima, sest väljas oli vesine ja libe. «Alajaama uks oli aga lahti,» ütles tüdruk.

Ka Käthlyni isa Maidu Teedla ütleb, et alajaama uks oli juba mullu oktoobris kõigile valla. «See on ju täielik lohakus. Voolumõõtjaid tulevad nad kontrollima kohe kui vaja on, aga sellistest kohtades siis kontrollida ei saa,» tõreles isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles