Peeter Jalakas kaalub roheliste erakonnast lahkumist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Jalakas
Peeter Jalakas Foto: Mihkel Maripuu

Erakonna Eestimaa Rohelised liikme Peeter Jalaka sõnul on erakonnasisesed pinged kujunenud näotuks ja tülgastavaks ning nii tema ja kui ka mitmed teised liikmed kaaluvad varianti uks selja taga kinni lüüa.

«Inetuste hulk on juba liiga suur ja olukord on kujunenud nii näotuks, et samamoodi enam jätkata ei saa. Kas lahkuvad sulid, või lahkun mina,» rääkis Jalakas Postimees.ee´le, vihjates, et ilmselt on erakonna koosseisus lähiajal oodata muutusi.

Laupäeval kogunevad erakonna juhatuse liikmed taas, et tekkinud olukorrale lahendust leida. Jalakas on siiski pessimistlik ning kardab, et üksteise süüdistamisega ning kohtus käimisega on erakond oma kaardid järgmisteks valimisteks maha mänginud.

«Veel ma püssi põõsasse ei viska, vaatame, kuidas olukord kujuneb,» lisas ta.

Harju maakohtu otsusega tühistati eile Erakonna Eestimaa Rohelised 2009. aasta novembris toimunud üldkogu otsused ning seega on ennistatud erakonna eelmise juhatuse volitused.

Erakonna liige Andres Murdvee esitas detsembri algul Harju maakohtusse hagi, kus nõudis 21. novembril toimunud erakonna üldkogu otsuste tühistamist.

Üldkogul valiti uus juhatus, kus eelmistest liikmetest jätkasid Marek Strandberg (mitte enam eestkõnelejana), Mart Jüssi, Valdur Lahtvee, Ott Köstner, Andrus Mäesepp, Mikk Sarv ja Riho Rassild, uute liikmetena aga alustasid Peeter Jalakas, Peep Tobreluts, Elmer Joandi, Tanel Tammet, Dagmar Mattiisen ja Airi Hallik-Konnula.

Varem kuulusid juhatusse eestkõnelejatena Marek Strandberg, Mart Jüssi, Valdur Lahtvee, Ahto Oja ja Mikk Sarv ning liikmetena Katrin Idla, Agu Kivimägi, Riho Rassild, Ene Savolainen, Maire Forsel, Jüri Ginter, Ott Köstner ning Andrus Mäesepp.

Sügisel partei eestkõnelejaks saanud Peeter Jalakas teatas, et juhatus kavatseb Harju maakohtu otsuse vaidlustada, kuna avalduse viisid kohtusse kaks liiget, kellel polnud mingeid volitusi selles küsimuses erakonda esindada ning seega nimetab Jalakas neid sulideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles