Thbilisi: olukord konfliktipiirkonnas on äärmiselt pinev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia kaart.
Gruusia kaart. Foto: .

Gruusia reintegratsiooniministri Temur Jakobašvili sõnul on olukord Gruusia-Osseetia konfliktipiirkonnas niivõrd pinev, et tulevahetus võib puhkeda mis tahes hetkel. 

«Näiteks on täna õhtul Nuli külas puhkenud tulevahetus,» ütles minister kolmapäeva õhtul ajakirjanikele, vahendas Interfax.



«Kellelegi tundus, et Gruusia pool vallutab mingeid kõrgendikke, ja isehakanud vabariigi siseminister Mihhail Mindzajev andis käsu tulistada,» sõnas minister, kinnitades, et osseedid tulistasid grusiinide positsioone tunni aja vältel «kõigist relvaliikidest».



«Mitte mingit separatistide rünnakut ei olnud, oli vaid tulistamine. Gruusia pool pöördus mitu korda nende poole palvega tuli lõpetada, ent keegi midagi ei kuulnud ning tuli avada vastutuli, pärast seda kõik rahunes,» jutustas Jakobašvili.



Minister toonitas, et Sarabuki kõrgendik on endiselt Gruusia kontrolli all ning et «mitte keegi ei ole seda vallutanud».



«Ent olukorra pingelisust on tunda kõiges ning tuleb seda otsekõneluste teel leevendada,» märkis ta.



Jakobašvili sõnul on tal tekkinud mulje, et «Vene pool on valmis kõnelusteks ning huvitatud pingete alandamisest Gruusia-Osseetia konfliktipiirkonnas».



Teateid Gruusia politseinike väljatõrjumisest Nuli kõrgendikult tõrjus ka Gruusia siseministeerium.



«Praegusel hetkel on Nuli külas rahulik, tulevahetus toimus mitu tundi tagasi, see on lõppenud ja praegu on seal kõik vaikne,» ütles pressiesindaja Šota Hizanišvili.



Gruusia parlamendis konfliktipiirkonda esindav saadik Badri Bassišvili ütles omakorda Interfaxile, et osseetidel ei õnnestunud Nuli küla ega selle ümbruses asuvaid kõrgendikke vallutada, mis on Gruusia politsei kontrolli all.



Seadusandja sõnul said tulevahetuses viga küll külas asuvad majad, ent ohvreid ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles