Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja. Foto: AP/Scanpix

Tartu maakohus otsustas möödunud nädala lõpus vabastada ennetähtaegselt vanglast mehe, kes üritas 2007. aasta lõpus suures koguses uimasteid Hollandist Eestisse smugeldada.

Kuigi prokurör oli 28-aastase Aleksander Kääri vabastamise vastu, leidis kohus, et mehe võib siiski veidi rohkem kui aasta enne vangistusaja lõppu tingimisi vabadusse lubada ning allutada kriminaalhooldaja range järelevalve alla.

«Vabanemise korral on Kääril võimalus asuda elama oma isa juurde, kes teda toetab. Samuti on tal olemas toetus oma elukaaslase poolt ja ootamas töökoht. Seega on vabaduses olemas tingimused, mis võimaldavad Aleksander Kääril elada seaduskuulekalt,» märkis kohus.

Käär taotles enda vabastamist ka mullu septembris, kuid siis kohus teda veel vabadusse ei lubanud.

Harju maakohus mõistis Kääri tunamullu juuni alguses süüdi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises ja valdamises ning eriluba nõudva kauba salakaubaveos ja karistas teda kokkuleppemenetluse korras kolme ja poole aasta pikkuse vangistusega.

Süüdistuse järgi hankis Käär 2007. aasta lõpus Hollandist veidi üle 646 grammi ecstasy-tablette ja nende puru ning ligi 350 grammi marihuaanat, mille peitis oma BMW-sse ja tõi sama aasta detsembri alguses Tallinna.

Neli päeva hiljem pidasid ametivõimud noormehe Tallinnas ühes hotellis kinni ning said tema numbritoast kätte ka Hollandist smugeldatud uimastid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles