Atonen: riigikogu liikmed sõdivad vale asjaga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Одно из почтовых отделений Эстонии.
Одно из почтовых отделений Эстонии. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni sõnul sõdivad riigikogulased vale asjaga, nõudes ettevõttelt koostöö lõpetamist SMS-laenude väljastajatega.

«Minu arvates võideldakse vale asjaga, kas siis teadmatusest või millest iganes, aga see asi on valesti veerema läinud,» kommenteeris Meelis Atonen kahe oma erakonnakaaslase, Igor Gräzini ja Taavi Rõivase tänast pöördumist majandusministri poole.

Kaks riigikogulast nõudsid täna, et Eesti Post lõpetaks isikutuvastamise teenuse osutamise SMS-laenu ettevõtetele.

«Eesti Post on kohustatud edastama kõik kirjad, aga ka SMS-laenu pakkujad ja mõrtsukad saadavad kirju, kas nüüd meie peame nende tegevuse pärast vastutama?» tõi Atonen näite ja lisas, et sellisel juhul postiettevõte tema hinnangul ei vastuta.

Atoneni arvates tuleks SMS-laenude vastu võideldes seada piiranguid nende pakkujatele, mitte isikutuvastusteenuse osutajale. «Seadku näiteks ette piir, et teatud protsendist kõrgemat laenu Eesti Vabariigis anda ei tohi,» pakkus ta välja ühe võimaluse.

Oma endiste kolleegide pöördumise põhjuseks võib postiettevõtte nõukogu esimehe arvates olla see, et saadikud otsivad asendustegevust, millega olulistelt kiiva kiskunud asjadelt, näiteks eelarve läbirääkimised, tähelepanu kõrvale juhtida. «Või on siis asi selles, et riigikogu liikmetel pole suvel midagi teha,» ütles ta.


Atoneni sõnul informeerisid Rõivas ja Gräzin oma plaanist saata majandusministrile vastav kiri ka teda ning ta ütles oma arvamuse selle kohta ka välja. «Aga iga inimene, ka poliitik on oma arvamustes vaba,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles