Eesti paviljon EXPO maailmanäitusel Shanghais avas uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsad Eesti EXPO paviljonis koguvad häid mõtteid linnade paremaks muutmiseks.
Hoiupõrsad Eesti EXPO paviljonis koguvad häid mõtteid linnade paremaks muutmiseks. Foto: EAS

Välisminister Urmas Paet avas täna hommikul EXPO maailmanäitusel Shanghais Eesti paviljoni, mis kaasab inimesi linnade päästmise aktsiooni.

Paeti sõnul on EXPOl osalemine Eestile hea võimalus tutvustada end maailmale ning kutsuda inimesi Eestisse reisima, õppima ja ärikontakte sõlmima. «Maailmanäitusel osalemine annab meie ettevõtetele ja asutustele hea võimaluse sidemete loomiseks kiiresti arenevas Aasias,» sõnas välisminister.

Shanghai maailmanäituse teema on «Parem linn, parem elu», millega soovitakse leida vastuseid linnastumisega kaasnevatele küsimustele ning väljakutsetele.

Eesti astub Shanghai EXPO maailmanäitusel üles väljapanekuga, mis kaasab inimesi linnade päästmise aktsiooni. Paviljon pakub võimaluse inimestel kaasa rääkida ülemaailmse linnastumisega seotud teemadel.

Eesti osalemist EXPOl korraldava EASi juhatuse liikme Maria Alajõe sõnul on Eesti paviljonis kõige aktiivsemalt esindatud logistika-ja transiidiettevõtjad, kel Hiina suunal tugevad ärihuvid ning kavas mitmeid üritusi nii juunis kui ka sügisel.

Eesti paviljon maailmanäitusel on riietatud rahvariietesse ning paistab heledates toonides põhjamaiste paviljonide vahel oma erilisuses silma. Google Earthi tervitab paviljoni katusel Eesti lipp.

Külastajaid üllatab Eesti paviljon osalusvõimalusi pakkuva kunstiinstallatsiooniga, kus tervet paviljoni täidavad hiiglaslikud erivärvilised hoiupõrsad, mis koguvad külastajate häid mõtteid maailma linnade paremaks muutmiseks.

Eesti EXPOl osalemise eelarve on 60 miljonit krooni.

Pool aastat kestval maailmanäitusel osaleb ligi 200 riiki ja 45 rahvusvahelist organisatsiooni. Eesti ligi tuhande ruutmeetri suurune paviljon asub Soome, Rootsi, Taani ja Norra paviljonide läheduses. EXPOt oodatakse külastama hinnanguliselt 70-80 miljonit inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles