Saakašvili: Venemaa ei rünnanud Gruusiat, vaid tervet Euroopat

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene telekanali NTV kaader rünnakus purustatud majast Lõuna-Osseetias.
Vene telekanali NTV kaader rünnakus purustatud majast Lõuna-Osseetias. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia president Mihhail Saakašvili ütles, et Venemaa sõjaline agressioon Gruusia vastu on tegelikult Venemaa rünnak kogu Euroopa vastu.

Lisaks reaalsele sõjategevusele ning inimeste hukkumisele, on massiivse rünnaku ohvriks langenud ka Gruusia ametiasutuste veebilehed, vahendas AFP.

Gruusia riigipanga lehelt leiab galerii tuntud 20. sajandi diktaatoritest ning nende hulka on mahtunud ka Mihhail Saakašvili, samuti ei avane Gruusia uudisportaalide leheküljed ning kurjategijate rünnaku ohvriks langes ka Gruusia kaitseministeeriumi koduleht.

Gruusia välisministeerium teatas, et Vene õhurünnak Marneuli lennuväebaasile hävitas mitu lennuväljal seisnud sõjalennukit.

Samas rünnakus sai surma neli Gruusia sõdurit. Samuti andis Vene armee raketi- ja pommilöögi Bolnisi lennuvälja pihta.

Gruusia ajakirjanduse teatel käisid Vene lennukid reede õhtul Gori linna teist korda pommitamas. Neljalt lennukilt heideti pomme Gori ümbrusse. Kannatanutest ei ole veel teatatud.

Vene sõjalennukid pommitasid ka Vaziani sõjaväebaasi pealinnast 25 kilomeetri kaugusel, kuid selles rünnakus keegi teadaolevalt surma ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles