New Yorgis nurjatud rünnak polnud seotud Al-Qaedaga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi südames nurjati pommirünnak.
New Yorgi südames nurjati pommirünnak. Foto: SCANPIX

New Yorgi linnapea Michael Bloombergi sõnul polnud suurlinnas nurjatud pommirünnak seotud sunniidi islamiliikumisega Al-Qaeda ega ühegi teise suure terrorirühmitusega.


«Pole mingeid tõendeid, mis seoks selle Al-Qaeda või mõne muu suurema terrorirühmitusega,» ütles Bloomberg pärast seda kui politsei lükkas ümber varasemad kuuldused, nagu vastutaks rünnaku eest Pakistani rühmitus Tehrik-e-Taliban, mis tahtis sellega kätte maksta Al-Qaeda liidri hiljutise tapmise eest Iraagis ja USA droonirünnakute eest Pakistanis, vahendas BBC.

Samas avaldas Pakistani Taliban pärast pommirünnaku katset mitu videoläkitust, milles lubatakse rünnakuid suurematele USA linnadele ja võetakse vastutus New Yorgi autopommi eest.

Kui esimene video pärineb ilmselt aprillist, siis teises üheminutilises salvestises tõdeb Tehreek-e-Taliban, et New Yorgi luhtunud rünnak oli kättemaks Pakistani Talibani juhi Baitullah Mehsudi ning Iraagi Al-Qaeda juhi tapmise eest.

Uurijad otsivad aga keskealist valgenahalist meest, kelle laupäeval Times Square´il turvakaamerate jäädvustatud käitumine politseile kahtlane tundub. Ka president Barack Obama on lubanud arvatava rünnaku korraldajad vastutusele võtta. New Yorgi politsei (NYPD) esindaja Raymond Kelly sõnul pole kahtlusaluse isik aga teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles