Pildid: Tarja Halonen väisab Eestit

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraadfoto: Evelin Ilves, president Toomas Hendrik Ilves, Soome riigipea Tarja Halonen ja tema abikaasa Pentti Arajärvi.
Paraadfoto: Evelin Ilves, president Toomas Hendrik Ilves, Soome riigipea Tarja Halonen ja tema abikaasa Pentti Arajärvi. Foto: Raigo Pajula

Täna hommikul saabus Eestisse kahepäevasele riigivisiidile Soome president Tarja Halonen koos abikaasa Pentti Arajärviga. Esimene käik viis Soome riigipea Kadriorgu, kus teda ootasid Eesti president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves.


Täna on Halonenil kavas ka kohtumine ja töölõuna peaminister Andrus Ansipiga. Veel on kavas külaskäik riigikogusse, kus Halonen esineb kõnega ja kohtub parlamendi esimehe Ene Ergmaga.

Kohtumistel arutatakse Läänemere strateegiaga seonduvat, samuti kõneldakse kahe riigi suhetest ning Eesti-Soome koostööst majanduse, hariduse, siseturu ja energeetika valdkonnas. Arutatakse ka arenguid

Euroopa Liidus pärast Lissaboni lepingu jõustumist.
Tarja Halonen külastab riigivisiidi käigus ka Eesti Lastekirjanduse Keskust ja avab Viinistu kunstimuuseumis Soome kunstnike näituse.

Halonen oli viimati riigivisiidil Eestis 2000. aastal president Lennart Meri kutsel. 2003. aastal külastas Halonen Eestit ametliku visiidi raames president Arnold Rüütli kutsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles