Lääne Elu asus juhtima Ivar Soopan

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Soopan
Ivar Soopan Foto: Peeter Langovits

Sellest nädalast juhib Lääne Elu samas lehes varem reporterina töötanud Ivar Soopan, maakonnalehe senine peatoimetaja keskendub õpingutele ja jätkab tööd reporterina.


Uus peatoimetaja nimetas oma lähimaks sihiks lehe uue kujunduse väljatoomist. Selle kallal on ta tööd teinud kuid. «Kujundus on juba valmis, kuid selle käivitamisega läheb veidi aega,» ütles Soopan. Ta lisas, et osa plaane on seotud tellijatega, kellele pakutakse lehte uutmoodi.

Veel soovib Soopan muuta lehte aktiivsemaks. «Kuna meil siin otsest konkurenti kõrval ei ole, siis oleme võib-olla veidi mugavaks läinud. Tahaks aga tööd nii teha, nagu oleks konkurent kogu aeg kuklasse hingamas,» rääkis ta.

Soopan alustas ajakirjanikuna samuti Lääne Elus, aastatel 1993-1998 oli ta seal reporter. Aastatel 1998-2008 töötas ta Eesti Päevalehes kujundajana, reporterina, toimetajana ja uudistetoimetuse juhina. Aastast 2008 on ta taas Lääne Elus.

Soopan lahkus Päevalehest, et töö kõrvalt rahulikumas keskkonnas raamatuid kirjutada. Alates 2008. aasta kevadest on tal ilmunud neli raamatut - kaks reisiraamatut ja kaks lasteraamatut. Tema viimase raamatu «Seljakotiaabits» esitlus on homme kell 16 Solarises Balti raamatumessil.

Lehe senine peatoimetaja Tarmo Õuemaa jätkab Lääne Elus reporterina. «Loodetavasti jätab reporteritöö rohkem aega magistritöö kirjutamiseks, aga kõige rohkem kardan, et peatoimetajana oleksin ma oma magistritöö teemaga konflikti läinud. Kui ma räägin teiste lehtede majandusasjadest, siis reporterina oleksin ma selles asjas sõltumatum,» selgitas Õuemaa.

Lääne Elus alustas Õuemaa tööd 1998, aastatel 2003-2006 oli ta peatoimetaja. Aastatel 2006-2007 juhtis ta Eesti Päevalehe uudistetoimetust. Õuemaa lisas, et kui ta 2007. aastal Eesti Päevalehest Lääne Ellu naasis, siis ikkagi reporteriks. «Olude sunnil olin siin paar viimast aastat pärast Urmas Lauri äraminemist peatoimetaja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles