Kannatanu kaebab Laiksoo kohtuotsuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu detsembris kolme hukkunuga avarii põhjustanud Joosep Laiksoo.
Mullu detsembris kolme hukkunuga avarii põhjustanud Joosep Laiksoo. Foto: AFP / Scanpix

Joosep Laiksoo (17) poolt mullu 8. detsembril surnuks sõidetud vanapaari Heinar (77) ja Laine (75) Koitla poeg Hillar kaebab Pärnu maakohtu Paide kohtumaja kohtuniku leebe kohtuotsuse peale edasi.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu sõnul viis Hillar Koitla isiklikult Paide kohtumajja oma kirjaliku apellatsioonisoovi. Selleks oli tal aega seitse päeva.


Teine kannatanu, ERSO esimese viiuli ja bluegrassi viljeleva ansambli Robirohi liikme Tarmo Vardja (57) abikaasa Liidia seda kirja selle aja jooksul ei teinud.


Vardja ütles Postimehele, et laskis kaebamise aja meelega mööda, sest usaldab Joosep Laiksoole otsuse langetanud Paide kohtunikku Heino-Vello Pihlakut.


«Hillar Koitlal on nüüd veel kuni järgmise reedeni aega esitada kohtule apellatsioonkaebus,» selgitas Kirsipuu. «Kui ta seda ei tee, jõustub Joosep Laiksoo kohtuotsus.»


Koitla kinnitas, et paber apellatsioonisooviga on tal tõesti tehtud. «See oli minu, mu venna ja mu õdede ühisotsus,» lausus ta.


Järgmine kohtuprotsess Joosep Laiksoo üle peetakse nüüd siis nähtavasti Tallinna ringkonnakohtus, kus asja hakkab arutama kolmeliikmeline kriminaalkolleegium.
Kui ka see otsus kannatanut ei rahulda, on tal õigus esitada kassatsioonkaebus juba riigikohtule.


Koitla sõnul tahab nende pere, et Laiksoo saaks õiglase karistuse, et selles varasemate liikluspattudega noormehes ei tekiks karistamatuse tunnet, mis võib väga kergesti kanduda edasi teistele noortele. «Meie eesmärk pole ettevaatamatuse tõttu kolm inimest surnuks sõitnud Laiksoo kinnipanek,» selgitas ta.


«Meile ei too mitte ükski Laiksoole määratud või määratav karistus vanemaid tagasi. Me lihtsalt leiame, et iga kuritöö väärib karistust ja igast pisikesest patust võib vallanduda laviin, nagu selles asjas ongi juhtunud.»


Koitla väitel on fakt, et kaheksa kuud tagasi toimus ränk liiklusõnnetus. Kuid fakt on ka see, et Laiksoo auto ei sõitnud ise vastassuunavööndisse, vaid seda juhtis keegi, kel polnud mitte mingisugust õigust rooli minna. «Ilmselt oli see keegi ka väsinud,» lausus Koitla.


Tema sõnul on muide ka see fakt, et ei Joosep Laiksoo ega tema isa ole talle isiklikult kaastunnet avaldanud ega vabandanud.


Küsimusele, kas kannatanu pere esitab Laiksoo vastu ka tsiviilhagi, vastas Koitla: «Meie ei ole Laiksoolt sentigi nõudnud. Meil on kaks aastat aega mõelda, kas teha see hagi või jätta tegemata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles