Läti politsei võttis kinni maksuinfot lekitanud häkkeri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Läti politsei teatas täna, et on kinni pidanud küberkurjategija, kes tegeles internetikampaania korras palga- ja maksuinfo lekitamisega, vahendas uudisteagentuur AFP.

“Võimalik süüdlane on otsingute järel tabatud,” ütles politseijuht Valdis Vins ajakirjanikule. Kinnipeetu nime ei avalikustatud, meedia teatel võib tegu olla tehisintellekti uurijaga Läti ülikoolist. Teda süüdistatakse illegaalselt maksuameti andmekogusse tungimises ja sealse info jagamises, mille eest võib oodata kuni 10-aastane vanglakaristus.

Asja uurimise käigus otsis politsei läbi mitmeid kodusid, nende hulgas ka ajakirjanik Ilze Nagla oma, kes esimesena maksuinfo lekkest teatas.

Veebruaris teatas Läti televisiooni saade “De Facto” häkkerist, kes maksuameti veebisaidi puudusi ära kasutades sealt 7,5 miljonit dokumenti kopeeris. End "Neoks" nimetav häkker avaldas seejärel suhtluskeskkonnas Twitter infot näiteks kõrgete valitsusametnike ja riigiettevõtete töötajate palkade kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles