Haigus vähendab Afganistani oopiumisaaki 70 protsendi võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonipõld Kandahari provintsis.
Moonipõld Kandahari provintsis. Foto: SCANPIX

Salapärane oopiumimooni tabanud haigus võib vähendada selleaastast illegaalset taimesaaki kuni 70 protsenti, teatasid ametnikud uudisteagentuuri AFP vahendusel.

See haigus on kaasa toonud oopiumimoonide hulga märkimisväärse vähenemise, teatas ÜRO narkokuritegude ametkond. Kokku võib oopiumitoodang väheneda neljandiku võrra.

Daud Daud, Afganistani narkovastase võitluse aseminister, teatas, et mõnes paigas on hävinud kuni 70 protsenti taimesaagist. Daud ei täpsustanud, millise haigusega on täpselt tegu.

ÜRO narkoprogrammi juhi Antonio Maria Costa sõnul hävitab saaki seenhaigus. Osa Afganistani põllumehi on väidetavalt süüdistanud USAd ja Suurbritanniat põldude pihustamises kemikaalidega, kuid Daudi eitas, et see on moonisaagi hävimise põhjus.

Afganistan toodab üle 90 protsendi maailma oopiumist, mis on heroiini tooraine. Suurimad oopiumitootjad on Kandahari, Helmandi ning Farah provintsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles