Tabati president Ilvese vanemalt tütrelt väljapressimises kahtlustatav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Evelin Ilves, presidendi tütar esimesest abielust Juulia Ilves ja president Toomas Hendrik Ilves.
Pildil Evelin Ilves, presidendi tütar esimesest abielust Juulia Ilves ja president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kriminaalpolitsei osakonna töötajad kuulasid täna kahtlustatavana üle 17-aastase tütarlapse seoses suures ulatuses väljapressimisega Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese vanemalt tütrelt Juulia Kristiine Ilveselt.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul jõudsid väljapressimisteated president Ilvese tütreni mai esimeses pooles ning tänaseni koguti piisavalt tõendeid isiku kahtlustatavana ülekuulamiseks, vahendas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Evestus ütles ERRi uudistesaatele «Aktuaalne kaamera», et väljapressija esitas miljonitesse ulatuvaid varalisi nõudmisi ja nende mittetäitmisel ähvardas presidendi tütart vara hävitamise ja vägivalla kasutamisega.

«Aktuaalse kaamera» andmetel presidendi tütar väljapressijat ei tundnud. Õiguskaitseasutuste kinnitusel on presidendi tütar olnud väljaspool reaalset ohtu.

17-aastast tütarlast kahtlustatakse karistusseadustiku § 214 lg 2 p 2 (väljapressimine suures ulatuses) järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises, mille eest võib kohus süüdimõistmise korral karistada nelja- kuni kaheteistaastase vangistusega.

Kriminaalmenetlust viivad läbi PPA kriminaalpolitsei osakond ja riigiprokuratuur. Kriminaalmenetluse huvides ei pea prokuratuur võimalikuks avaldada täiendavat informatsiooni kahtlusaluse isiku, tema võimalike motiivide ja tegutsemisviisi kohta.

1992. aastal sündinud Juulia Kristiine Ilves on president Toomas Hendrik Ilvese teine laps esimesest abielust psühholoog Merry Bullockiga. Sellest abielust on president Ilvesel veel 1987. aastal sündinud poeg Luukas Kristjan Ilves, kes on lõpetanud Stanfordi Ülikooli USAs Californias ning teenib hetkel aega Eesti kaitseväes. Praegusest abielust Evelin Ilvesega on presidendil tütar Kadri Keiu, kes sündis 2003. aastal.

President Toomas Hendrik Ilvese kommentaar

«Usaldasin algusest peale Eesti erinevate politseiasutuste ja prokuratuuri tegutsemist, et tabada minu tütrele saadetud väljapressimiskirjade autor või autorid. Mõistagi oli see meie perele äärmiselt ebameeldiv, alguses pingelinegi olukord. Me ei kahelnud aga, et politsei ja prokuratuur on edukad.

Tänan kõiki politseiametnikke ja prokuratuuri töötajaid, kes olid seotud selle juhtumi lahendamisega. Olen kindel, et eeluurimine jõuab toimunu tagamaade ja väljapressimiskirjade saatja motiivideni. Palun austada ajakirjanikel minu lähedaste soovi mitte jagada kommentaare. Kõik selgitused annab avalikkusele prokuratuur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles