Juškin: Venemaa on Eesti puhul valinud uue lähenemise

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Juškin
Vladimir Juškin Foto: Mihkel Maripuu

Majanduslikus sundseisus Venemaa on valmis minema kompromissidele, kusjuures iga riigi jaoks on välja töötatud individuaalne lähenemisviis, selgitas Balti Venemaa Uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin.

Sel nädalal on meedia arutanud ajakirjandusse lekkinud või lekitatud Vene välimisminister Sergei Lavrovi ettekannet Dmitri Medvedevile, mis sisaldab plaani üles osta Eesti majanduses kõik, mis on Venemaale vajalik akna raiumiseks Läände, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

Juškin juhib Eesti puhul tähelepanu asjaolule, et Lavrovi kirjas puudub üks seni kõiki Vene välispoliitika dokumente läbinud mantra - ei mainita sõnagagi kaasmaalasi.

«Ilmselt saadi Venemaal aru, et oli viga panustada kaasmaalastele kui sise- ja välispoliitilisele mõjutusvahendile Euroopa maades ning nüüd on valitud teistsugune tee.»

Juškin võtab kokku - Venemaa on taas sundseisus, kus tuleb raiuda aknaid Läände.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles