Noored näitlejad loovad uue versiooni ansamblist Ruja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap (vasakul) ja Urmas Alender.
Rein Rannap (vasakul) ja Urmas Alender. Foto: Erakogu

Reedel esietenduva rockooperi proovid on täies hoos – näitlejatel on selgeks õpitud isamaalised laulud ja välimuski on Ruja liikmetega äravahetamiseni sarnane.

11. augusti õhtul, mil «Ruja» esietenduseni on jäänud vaid neli päeva, lihvitakse Vanemuise vabaõhulaval neid muusikalisi numbreid, kus teevad kaasa Vanemuise sümfooniaorkester, Tartu noortekoor, ooperikoor, bänd ja Rocki tantsutüdrukud.


Naisnäitlejate nägusid ehib tugev diskomeik – erkroosad huuled ja mürkroheline lauvärv ja nii mõnedki meesnäitlejad on endale lavastuse tarbeks pikad juuksed ning ajastukohased vurrud kasvatanud.

Priit Võigemast, kes kehastab Rein Rannapit, on oma kiharad lausa ära blondeerinud ja need on veidi rasvaseks läinud. Sestap sobivadki noored näitlejad lavale, milleks on üks tavaline nõukogude-aegne tüüpkorter.


Lavastuse esimeses pooles on lava Rannapi, teises pooles Jaanus Nõgisto kodu. Selle korterlava kohal kõrgub aga hiigelsuur LED-ekraan, millele üheksa kaamera vahendusel jõuab otsepilt laval toimuvast. Nii näeb publik justkui filmi ja etendust üheskoos.


On näha, et Sergo Vares, kes kehastab Urmas Alendrit, tunneb end laval tõepoolest nagu rokkbändi solist. «Öelge, kust saaks osta platvormkingi või siis 57-kopikalist raamatut «Avameelselt abielust»,» laulab ta ja viskab suure juuksepahmaka näolt.


Andeka noore klahvpillimängija mulje jätab ka Arno Tamm, kes kehastab Margus Kappelit ja Risto Kübar ehk Jaanus Nõgisto väänleb kitarriga laval samuti veenvalt. Nii moodustavadki poisid karismaatilise uue versiooni ansamblist Ruja, millele orkester ja koor omakorda mastaapi lisavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles