Kohus mõistis nooruki pussitaja eluks ajaks vangi

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahtlikus tapmises ja kolme noormehe tapmiskatses süüdistatav Margus Luuk eile kohtusaalis.
Tahtlikus tapmises ja kolme noormehe tapmiskatses süüdistatav Margus Luuk eile kohtusaalis. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis eelmisel aastal sünnipäevapeol nooruki surnuks pussitanud Margus Luugi süüdi tahtlikus tapmises ning karistas teda eluaegse vangistusega.


Kohus mõistis Luugi süüdi ühe inimese tahtlikus tapmises, kahe inimese tapmiskatses ja ühe inimese kehalises väärkohtlemises, teatas maakohtu pressiesindaja.

Mehe karistuse algust arvestatakse alates Luugi kinnipidamisest 3. novembril 2007. Justiitsministeeriumi teatel on Eestis koos Luugiga nüüd 36 eluaegset vangi.

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik nõudis Luugile karistuseks eluaegset vangistust.

Prokurör põhjendas karmima võimaliku karistuse nõudmist kuriteo raskusega ning asjaoluga, et mees on ka varem kahes tahtlikus tapmises süüdimõistetud.

Süüdistuse järgi läks Luuk 2007 3. novembri öösel Harjumaal Anija vallas Mustjõe külas Ukuaru puhkekohas kontvõõrana noortepeole, kus lõi nelja noormeest noaga.

Üks noormeestest, 18-aastane Rasmus Seifing suri saadud vigastuste tagajärjel sündmuskohal, kolm noormeest toimetati torke-lõikevigastustega Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Luuk end üheski süüdistuse punktis süüdi ei tunnistanud ja põhjendas oma tegu enesekaitsega.

Lõhkeaine ebaseadusliku käitlemise süüdistuses mõistis kohus Luugi õigeks.

Kohtuotsuse peale võib edasi kaevata Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul alates päevast, kui osapooled on kohtuotsuse kätte saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles