Aaviksoo: kübertargad kiidavad siinset küberkaitsekeskust

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles täna NATO küberkaitseseminari avades, et võti efektiivse küberkaitse tagamiseks peitub era- ja avaliku sektori koostöös.


Aaviksoo sõnul kuulub suurem osa andmeside kriitilisest infrastruktuurist erasektorile ning suurem osa internetikasutajatest on eraettevõtted ja üksikisikud, teatas kaitseministeerium. «Nii riiklikud struktuurid kui ka erasektor on ühiselt huvitatud stabiilsest ja turvalisest küberkeskkonnast, mis saavutatakse läbi kriitilise infrastruktuuri kaitse,» ütles Aaviksoo.

Samuti märkis Aaviksoo, et NATO uue strateegilise kontseptsiooni väljatöötamisel arvestatakse tõsiselt ka küberruumist lähtuvate ohtudega. «Kontseptsiooni väljatöötamist nõustanud tarkade kogu raportis tuuakse positiivse näitena esile ka Tallinnas paiknev NATO küberkaitsekeskus, millel on oluline roll liitlaste küberkaitsealasel väljaõppel ja teadmiste jagamisel,» sõnas kaitseminister Aaviksoo.

Küberkaitsekeskuse ja NATO infoturbeintsidentide käsitlemise osakonna poolt korraldatav NATO 13. küberkaitse seminar toimub 26. kuni 28. maini Tallinnas. Seminaril osaleb kokku umbes 150 küberturbeeksperti allianssi liikmesriikidest, NATO peakorterist ja erasektorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles