Ansip ei nõustu Paloga venekeelse ETV küsimuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV2 logo
ETV2 logo Foto: Eesti Rahvusringhääling

Rahvastikuminister Urve Palo hinnangul aitaks eestlaste ja venelaste infotarbimise erisusi vähendada ETV2 käivitamine venekeelse kanalina, kuid peaminister Andrus Ansip ei näe venekeelsel kanalil mõtet.

«Mul jääb ainult kahetsust tunda, et ETV2 sellisel kujul, nagu ta aasta tagasi plaanis oli, ei ole realiseerunud,» ütles Palo rahvusringhäälingu uudistele.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Palo sõnul tuleks valitsuse tasandil arutada, kas oleks võimalik leida vahendeid järgmiseks aastaks, et ETV2 esialgsel kujul avada.

«See tähendaks, et õhtusel ajal oleks kahetunnine inforuum meie oma venelastele,» märkis ta.

Peaminister Ansip ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et tema hinnangul oleks märksa efektiivsem rahastada senisest enam rahvusringhäälingu venekeelset Raadio 4, sest tal on selge auditoorium olemas ja samal ajal ka usaldusväärsus.

Peaministri hinnangul on väga raskesti teostatav telekanali loomine, mis saaks arvestatava auditooriumi.

«Võistelda nende telekanalitega, mida tehakse 150-miljonilisele auditooriumile, ja sellelt auditooriumilt saadud rahaga, on kohutavalt raske,» tõdes ta.

Ansip möönis, et erinevused praeguste sündmuste kajastamisel on väga suured ning kui vaadata CNNi või BBCd ning Vene telekanaleid, on pilt väga erinev. Ta tõi näiteks, et erinevalt vabast ajakirjandusest ei kajasta Vene telekanalid üldse Venemaa agressiooni vastaseid meeleavaldusi.

«Kuid reegel on selge - propaganda suudab toimida lühiajaliselt, pikema perioodi jooksul saavad inimesed ligipääsu tõesele informatsioonile niikuinii,» sõnas peaminister.

Infotarbimise erinevust näitas värske uuring, millest selgus, et eestlased peavad Gruusia sündmustes süüdlaseks Venemaad, Eestis elavad venelased aga Gruusiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles