Roheliste erakond sai uue juhatuse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakond Eestimaa Rohelised
Erakond Eestimaa Rohelised Foto: www.erakond.ee

Roheliste üldkogu hääletas täna erakonnale uued juhatuse liikmed ja uue volikogu.

Erakonna üheksaliikmelisse juhatusse kandideeris 34 inimest, kellest valituks osutusid Aleksander Laane, Aleksei Lotman, Andres Siplane, Jaan Vaabel, Rasmus Lahtvee, Tanel Ots, Terje Põvvat, Toomas Trapido, Triin Veber.

Erakonna üldkogul osales rekordiliselt suur hulk inimesi - kohal oli enam kui viiendik erakonna liikmetest, teatas erakonna meedianõunik Katrin Mesilane.

Eestimaa Rohelised otsustasid mitte muuta liikmemaksu, mis on 350 krooni aastas ehk veidi alla ühe krooni päevas. «Kroon päevas on iga liikme kohta kümme korda väiksem summa kui erakonnale maksavad maksumaksjad,» märkis Strandberg üldkoosolekul.

Tema sõnul on oluline näidata nii valijaile kui ka toetajaile erakonna liikmete enda rahalise panuse olemasolu partei ülalpidamisel.

Kõik hääletamised üldkoosolekul viidi läbi Väärtpaberikeskuse AS elektroonilise hääletamissüsteemi abil, mis andis liikmetele rohkem aega aruteludeks.

Marek Strandbergi sõnul on positiivne, et erakond suutis oma sisetüli lahendada rääkides ja arutledes ning selle tulemusena jõuti kompromissile.

«See on hea märk ning annab kinnitust roheliste võimele lahendada konflikte ja eriarvamusi avatult ning tulemuslikult - olgu siis valitsuse või kogu riigi tasemel,» märkis Strandberg, kes ise juhatusse ega erakonna valitavatesse kogudesse ei kandideerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles