Täna ilmub lastekaitsepäevale pühendatud postmark

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitsepäevale pühendatud postmark.
Lastekaitsepäevale pühendatud postmark. Foto: Eesti Post

Täna annab Eesti Post välja postmargi, mis on pühendatud lastekaitsepäevale.

Iga aasta 1. juunil tähistatakse paljudes maailma riikides rahvusvahelist lastekaitsepäeva, nii ka Eestis.

Selle päeva tähistamise traditsioon pärineb 1925. aastast, kui Hiina konsul kutsus Ameerikas San Francisco linnas traditsioonilise Draakonifestivali tähistamiseks kokku vanemateta Hiina lapsi, et neid lõbustada.

Nagu siis, on ka tänapäeval lastekaitsepäeva eesmärk tuua rõõmu ja pöörata erilist tähelepanu kõige väiksematele meie seas. Sel puhul annab Eesti Post välja ka uue postmargi.

Tänavuse lastekaitsepäeva postmargil on kujutatud Eesti Posti poolt 2009. aastal korraldatud joonistusvõistluse «Lapsed ja loodus» võitnud 6-aastase Tallinna tüdruku Helina Madari töö.

Esimese päeva ümbriku kujundamisel on kasutatud Mara-Mia Samorokovi tööd ning tempel on tehtud Berit Liivamaa joonistuse järgi.

Postmark,nominaalväärtusega 5.50, on trükitud trükikojas Vaba Maa. Margi tiraaž on 1 000 000, postmargi kujundas Lembit Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles