Poliitikud: viisavabadus Venemaaga ei saa tulla niipea

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitme Eesti poliitiku arvates võtab viisavabaduse kehtestamine Euroopa Liidu ja Venemaa vahel aega, ja seda eeskätt Venemaast sõltuvatel põhjustel.

Siseminister Marko Pomerants rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et eelkõige on viisarežiimi lõpetamiseks vaja isikute tagasivõtu lepingut koos rakendusaktidega, vahendas ERR Uudised.

«Kindlasti ei ole see teema, mis oleks ühe või kahe aasta jooksul menetletav ennekõike Venemaa poolelt,» ütles Marko Pomerants.

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa usub, et viisavabadus võib osadele riikidele - näiteks Eestile, Lätile ja Leedule - probleeme tekitada, aga öelda, et seda mitte kunagi ei tule, oleks tema sõnul lihtsalt rumalus.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liikme Trivimi Velliste sõnul on Venemaa turistid Eestis kindlasti teretulnud, aga teiselt poolt on Venemaa poliitilised arengud väga ebamäärased ja selle kattevarjus võib Eestile ka ebameeldivusi sündida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles