Muinsuskaitsele teevad enim muret rahahädas eraomanike majad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kärbitud eelarvete juures kannatavad kõige rohkem niigi kehvas olukorras olevad eraomanduses muinsuskaitsealused objektid ning kohati on omanikud kaitsealuste majadega suures hädas.

Täna esitletud muinsuskaitse aastaraamatusse ei mahtunud kõik aasta jooksul saavutatud töövõidud ära ja selles mõttes on olukord pigem hea, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna peaspetsialisti Oliver Orro sõnul on seis hea nende riigi- või linnaobjektidega, kus saab kasutada Euroopa Liidu raha, kuid hoopis teine on asi aga eraomanikega, kes on oma muinsuskaitsealuste majadega kohati püstihädas.

«Eesti muinsuskaitse üheks peamiseks probleemiks on ju see, et piirangud ja toetused pole tasakaalus. Piirangud on väga ranged nagu Skandinaaviamaades, toetused aga sugugi mitte selle väärilised, isegi väiksemad kui teistes Ida-Euroopa maades,» tõi Orro välja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles