Stockholmi eeslinnas märatses sadakond noorukit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud auto Rinkebys.
Põlenud auto Rinkebys. Foto: SCANPIX

Stockholmis Rinkebys mürgeldas ööl vastu tänast sadakond noort, loopides politseinikke kividega ja süütasid põlema ühe hoone.

Üks anonüümne pealtnägija rääkis ajalehele Metro, et situatsioon meenutas sõjatandrit, kui taevast sadas kive alla, vahendas The Local.

Politsei pressiesindaja Mats Eriksson rääkis AFP-le, et noored süütasid põlema koolimaja. «Nad püüdis panna põlema politseijaoskonda ja teisi hooneid ning sõidukeid, kuid suurem osa neist loopis tuletõrjujaid ja politseinikke kivide ning tellistega.»

Päästeamet ei saanud põlengut kohe kustumata hakata, kuna noored loopisid kive tuletõrjujate pihta. Kive sadas ka politseiautode suunas.

Piirkonnas oli 20 politseipatrulli koos koertega, aja jooksul rahunes olukord maha. Politsei kahtlustas, et märatsevate noorte seas mürgeldas ka kuritegelik rühmitus.

Peaminister Fredrik Reinfeldt ütles täna, et esmaspäeval ja teisipäeval aset leidnud noorterahutused tuleb võtta kiiresti kontrolli alla.

Rinkeby linnaosas külastasid täna ka haridusminister Jan Björklund ja integratsiooniminister Nyamko Sabuni.

Erikssoni sõnul said tahutuse alguse, kui noorukite gruppi ei lubatud koolimajja tantsima. Nad said vihaseks ja hakkasid koolimaja aknaid kividega loopima.

Rinkebys elab palju esimese ja teise generatsiooni immigrante, töötute arv piirkonnas on suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles