Nõukogu otsus: Allikmaa jätkab ERRi juhina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahvusringäälingu (ERR) nõukogu otsustas tänasel koosolekul, et Margus Allikmaa Jätkab ERRi juhatuse esimehena.

ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles ajakirjanikele pärast rohkem kui neli tundi kestnud koosolekut, et kaheksaliikmelises nõukogus läksid hääletusel arvamused täpselt lahku.

«See polnud üksmeelne otsus. Olukord on üsna keeruline, aga see hääletus, kas toetada Ainar Ruussaart, siis seal oli juba tugev vähemalt kahe kolmandikuline häälteenamus olemas,» rääkis Uudelepp.

Lisaks otsustas nõukogu, et Hanno Tombergi asemel asub ERRi juhatuse liikme kohale uudisteagentuuri BNSi vastutav peatoimetaja Ainar Ruussaar.

«Aktuaalse kaamera» andmetel toimus Allikmaa üle salajane hääletus, mille tulemus oli 4:4, Ruussaare poolt andis nõukogu kuus ja vastu kaks häält.

«Nõukogu arutlus oli väga pikk ja hästi põhjalik,» ütles Uudelepp. «Peale jäi aga seisukoht, et kuna Margus Allikmaa tegi ettepaneku nimetada sisu eest vastutavaks juhatuse liikmeks Ainar Ruussaar, kes on olnud ka ETV peadirektor ja kes on selles valdkonnas vaieldamatult üks Eesti tugevamaid tegijaid üldse. Nõukogu otsus oli, et praegu juhatuse esimeest tagasi ei kutsuta, vaid juhatuse liikmeks nimetatakse Ainar Ruussaar.»

Samuti otsustas nõukogu pakkuda Kaljuveerile taaskord kompromissiettepanekut, mille järgi jätkaks Kaljuveer produtsendina. Kaljuveeril on aega oma lõplik vastus anda 18. aprillini. Sporditoimetuse juhi kohale uue inimese leidmiseks korraldatakse konkurss.

«See, mis toimus täna nõukogus, ei mõjuta neid käskkirju, mida on andnud juhatuse esimees seoses nendega, kes talle alluvad,» sõnas Uudelepp.

«Marko Kaljuveeri käes on praegu pall selles mõttes, et tema käes on paber, mis teeb talle ettepaneku minna üle teisele töökohale ehk produtsendi kohale. Ta peab otsustama 18. aprilliks,» lausus nõukogu esimees. «Kui ta ei võta seda ettepanekut vastu, siis Marko Kaljuveeri töösuhe rahvusringhäälinguga lõpeb 21. aprillil käesoleval aastal. Ainar Ruussaar ei asu tööle sellest nädalast, ta ei saa muuta juhatuse esimehe käskkirju.»

ERRi nõukogus on kaheksa liiget: Agu Uudelepp, Igor Gräzin, Jaak Allik, Krista Aru, Mart Luik, Priit Sibul, Priit Toobal ja Rain Tamm. Juhatuse esimehe saab tagasi kutsuda kahekolmandikulise häälteenamusega. See tähendab, et tagasikutsumise poolt peab olema kaheksast nõukogu liikmest kuus.

Sisekonflikt

Märtsi lõpus otsustas Allikmaa vabastada ametist ERRi sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri. Kuku raadio saates «Nädala Tegija» ütles Allikmaa, et tema ja Kaljuveeri vahel on suureks konfliktikohaks olnud jalgpalli eelisarendamine. «Tema on püüdnud vältida või tagasi tõrjuda terve rida neid alasid, kus ei ole seda suurt vaatajahuvi taga,» põhjendas Allikmaa.

«Kui ma tahan enda vastu ausaks jääda ja kui ma tahan pikas perspektiivis rahvusringhäälingu peale mõelda, et rahvusringhäälingul läheks hästi, siis ma olin sunnitud selle sammu lõpuks astuma. Ma ei saanud siin lõputult venitada,» lisas ta.

Kaljuveeri vallandamise peale esitas lahkumisavalduse ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg. ERRi keskastme juhid, peatoimetajad ja osakondade juhid kirjutasid kirja, toetades Kaljuveeri ja Tombergi jätkamist.

ERRi sporditoimetus nõudis oma kirjas aga hoopis ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaa lahkumist.

Rahvusringhäälingus tekkinud töötüli lahendamiseks pakkus Allikmaa 4. aprillil Kaljuveerile välja kompromissiettepaneku: Kaljuveer võib sporditoimetuse juhi kohal jätkata, aga pikaajalisi otsuseid, mis oleks seotud suurte rahasummadega, ta teha ei tohiks. Juba samal õhtul tunnistas Kaljuveer Postimehele, et sellist ettepanekut vastu ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles