Politsei suuroperatsiooni käigus peeti kinni kokku 11 inimest

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Politsei korraldas esmaspäeval viimaste aastate suurima operatsiooni organiseeritud kuritegevuse vastu Eestis, mille käigus peeti kinni kokku 11 inimest.

Tänane Postimees kirjutab, et operatsiooni kroonijuveeliks sai eestlaste kuritegeliku grupeeringu juhi Assar Pauluse arreteerimine.

Riigiprokurör Kati Reitsaku sõnul peeti esmaspäeval kinni kokku 11 inimest, kellest viie suhtes on andnud loa nende vahistamiseks Harju maakohus ja kahe suhtes Tartu maakohus, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Reitsaku sõnul tegid selle kriminaalmenetluse raames koostööd keskkriminaalpolitsei, erinevad prefektuurid, maksu- ja tolliamet ning politsei eriüksus K-komando.

«Kinnipidamised toimusid mitmel pool üle Eesti, kuid uurimise huvides rohkem avaldada ei saa,» rääkis riigiprokurör raadiouudistele.

Ehkki suur osa kinnipeetutest on kuritegelikus maailmas hästi tuntud ja kirju minevikuga tegelased, troonib arreteeritute nimekirja Assar Pauluse nimi, kirjutab tänane Postimees.

Paulust peetakse siinse kuritegeliku maailma autoriteedilt teiseks meheks. Seda ühiskassat juhtiva «ristiisa» Nikolai Tarankovi järel. Seetõttu on Pauluse ja Tarankovi vahel tööalaselt ka soojad sõbrasuhted.

Erialalt maadlustreenerist Assar Paulusest sai allilmaautoriteet peale Linnuvabriku kuritegeliku grupeeringu juhi Kalev Kure palgamõrva 2005. aasta sügisel.

Paulusel oli viimati politseiga probleeme 2006. aastal, kui teda kahtlustati mõnda aega meediaärimees Hans H. Luige lähedaste kodu süütamise tellimises. Süüdistust Paulusele siiski ei esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles