Reinsalu: otsus Balti riikides heidutust suurendada tuleb kiirelt rakendada

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik / Postimees

IRLi esimees, endine kaitseminister Urmas Reinsalu ütles, et tänane Põhja Atlandi Nõukogu otsus on ülimalt oluline meie julgeolekukeskkonna tasakaalustamiseks.

«Praegu on oluline, et see poliitiline otsus rakendataks venitusteta. Meie rahvusliku julgeoleku huvides on, et heidutuse tarbeks oleks just Eestis liitlaste reaalsed üksused,» ütles Reinsalu IRLi pressiesindaja teatel.

«Nõukogu otsus on positiivne, sest see näitab, et NATO kaitset käsitletakse jagamatult. Selle otsuse jõustamine suurendab meie reaalset julgeolekut. Samas näitab see, kui tõsiseks Ukraina kriisi võimaliikke siirdeid peetakse, sest see tähendab senise NATO liitlaste ettevaatliku retoorika muutust vägede paigutamise kohta Venemaa piiri taha,» rääkis Reinsalu.

Tema sõnul peab olema valmis selleks, et Venemaa hakkab meie regioonis korraldama erinevaid provokatsioone, et vältida siia liitlaste vägede toomist. «Nii Venemaa kui meie saame aru, et kui liitlaste üksused siia tulevad, siis meie eluline huvi on, et nad siit ka ei lahkuks,» lisas Reinsalu.

Põhja-Atlandi Nõukogu võttis täna vastu täiendavate heidutusmeetmete paketi, mis suurendab otsustavalt alliansi kohalolekut Balti riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles