Putin: Alaska on annekteerimiseks liiga külm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014: Peterburi elanikud Putini otseliini jälgimas.
2014: Peterburi elanikud Putini otseliini jälgimas. Foto: SCANPIX

Patriootlikus tuhinas venelased palusid täna iga-aastases küsimuste-vastuste otsesaates president Vladimir Putinil tsaari ajal USA-le müüdud Alaska tagasi tuua, kuid riigipea hindas piirkonda liiga külmaks.

Ukrainale kuulunud Krimmi poolsaare hõlpsast annekteerimisest vaimustunud pensionär leidis, et Venemaale kuluks ära ka Alaska.

«Faina Ivanovna, kallis, milleks on teil Alaskat vaja?» küsis Putin pensionärilt.

«Meil on põhjamaa - 70 protsenti meie territooriumist on põhjas ja kaugpõhjas. Alaska on liiga külm.»

Venemaa müüs Alaska 1867. aastal 7,2 miljoni dollari (ligikaudu 113 miljoni tänapäeva dollari) eest Venemaale.

Ühendriikide suurima osariigi pealinna Anchorage'i meedia teatas sel nädalal, et Vene riigitelevisioon võttis ühendust kohaliku ajakirjanikuga ja lasi tal filmida alaskalasi Putinile küsimusi esitamas. Hiljem palve siiski tühistati.

Ajakirjanik Dorene Lorenz pani aga oma Facebooki-lehele küsimuse: «Kui teil oleks Putinile üks küsimus, mida te küsiksite?»

Mitte keegi ei tahtnud paluda Putinil Alaska annekteerida, kuid üks küsimus kõlas: «Kui palju on aega Kolmanda maailmasõjani?»

Märtsis Valge Maja veebilehele pandud petitsioon Alaska Venemaale tagastamiseks oli kogunud neljapäevaks 42 000 allkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles