Saar: esimest korda kahe aasta jooksul on koalitsiooni toetus opositsioonist suurem

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretär Indrek Saar nimetas parteide populaarsust kommenteerides märkimisväärseks, et esimest korda peaaegu kahe aasta jooksul on valitsuskoalitsiooni toetus suurem kui opositsiooni oma.

«Meil on hea meel tõdeda, et meie toetajad on heaks kiitnud meie valiku valitsuskoalitsiooni minna,» sõnas Saar. «Tähelepanuväärne on see reiting kindlasti selle poolest, et esimest korda peaaegu kahe aasta jooksul on valitsuskoalitsiooni toetus suurem kui opositsiooni oma.»

Keskerakonna toetuse languses näeb saar kõige suuremat põhjust partei juhi Edgar Savisaare väljaütlemistes seoses Ukraina kriisiga. «Tõenäoliselt seda inimesed heaks ei kiida. Keskerakonna esimees on teatanud, et erakond on ühtsem kui kunagi varem, kuid tegelikult erakond sisemiselt on sellel teemal olnud lõhki.»

TNS Emori uuringu andmetel oli aprillis populaarseim partei Sorsiaaldemokraatlik Erakond (28 protsenti) ning neile järgnesid Reformierakond (25 protsenti), Keskerakond (22 protsenti) ja IRL (19 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles