Separatistid ähvardavad Vene ja Ukraina lepingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes 30 venemeelset sõdurit lahkus täna Slovjanski kesklinnast Ukraina soomukitel. Nende sihtkoha kohta seni teavet pole.
Umbes 30 venemeelset sõdurit lahkus täna Slovjanski kesklinnast Ukraina soomukitel. Nende sihtkoha kohta seni teavet pole. Foto: SCANPIX

Venemeelsete separatistide juhiks hakanud Deniss Pušilin teatas, et Venemaa ja Ukraina allakirjutatud rahvusvaheline leping neid ei puuduta.

Ida-Ukrainas kümnekonnas linnas ametihooneid oma kontrolli alla hoidva rühma esindaja ütles täna, et Ukraina ja Venemaa vaheline leping ei puuduta teda ega ka mitte tema mehi, vahendas Reuters.

Donetski rahvavabariigiks end nimetavad separatistid ei tunnusta Ukraina praegust valitsust.
USA, Venemaa, Ukraina ja Euroopa Liit leppisid eile Genfis kokku, et konflikti kõik osapooled lõpetavad vägivallatsemise ja sellele õhutamise Ukrainas.

Lisaks peavad relvastatud rühmad loobuma relvadest ja hõivatud hooned tuleb vabastada.
Kiiev lubab amnestiat meeleavaldajatele, kes oma relvad loovutavad, ütles Ukraina peaministri kt Arseni Jatsenjuk eile hilisõhtul.

«Vene välisminister Sergei Lavrov ei allkirjastanud neide meie eest. Ta andis allkirja Vene Föderatsiooni nimel,» rääkis Pušilin täna Donetskis ajakirjanikele.

Tema sõnul kaaluvad mehed vallutatud hoonetest lahkumist, kui valitsus teeb samuti Kiievis. Nad kavatsevad jätkata «referendumi» ettevalmistamist Donetskis.

11. maiks planeeritud «referendumil» kavatsetakse hääletada piirkonnale laiema autonoomia andmise üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles