Kiievi kompromissid Genfi kõnelustel puudutasid põhiseadusreformi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisministri kohusetäitja Andri Deštšõtsa
Ukraina välisministri kohusetäitja Andri Deštšõtsa Foto: SCANPIX

Kiievi kompromissid Genfi neljapoolsetel kõnelustel Ukraina kriisi üle puudutasid põhiseadusreformi ja amnestiat separatistidele riigi idapiirkondades, ütles reedel välisministri kohusetäitja Andri Deštšõtsa.

«Me rääkisime põhiseadusreformi arutelust, milles osaleksid paljud soovijad, sealhulgas erinevate regioonide esindajad, nagu meie Vene partnerid soovisid,» ütles Deštšõtsa pressikonverentsil.

Ukraina nõustus ühtlasi armu andma Euromaidani vastastele idaregioonides. «Teine küsimus oli amnestia. Me nõustusime armu andma neile, kes vabatahtlikult relvad maha panevad ja lahkuvad hõivatud hoonetest,» sõnas minister.

Vastavalt nendele lepetele peaksid inimesed esmalt relvad maha panema ja hoonetest lahkuma ning alles siis antakse neile armu, lisas ta.

Deštšõtsa avaldas lootus, et pinged riigi idaosas lahenevad lihavõttenädalavahetusel, vastasel juhul tuleb võimudel «vajalikke meetmeid» rakendada.

Ukraina välisministeeriumi juhid kohtuvad reedel Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindajatega, et arutada Genfi 17. aprilli lepete jõustamist.

Kohtumisel kavatseb Ukraina paluda OSCE vaatlejate arvu suurendamist Donetski oblastis.

Ida-Ukraina separatistide üks juhte ütles reedel, et haldushooneid ei vabastata enne Ukraina praeguste võimude lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles