Ossinovski: Euroopa Liit on moldovlastele kasulik

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jevgeni Ossinovski ministeeriumis oma kabinetis Tallinnas Tõnismäel.
Haridusminister Jevgeni Ossinovski ministeeriumis oma kabinetis Tallinnas Tõnismäel. Foto: Erik Prozes / Postimees

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski kohtus eile Moldova suuruselt teise linna Bălți linnapea Vasile Panciuci ning riigi ühe suurima ülikooli rektori dr. Gheorghe Popaga ja ütles, et kahe riigi koostöö edendamine ei olla ainult välisministeeriumi ülesanne.

Ossinovski kohtus Panciuci ja Popaga, et arutada Eesti ja Moldova koostöövõimalusi omavalitsuste vahel, samuti hariduse ja teaduse valdkonnas.

Ta ütles, et Moldova kui Euroopa Liidu ühe idapartneri toetamine on Eesti riigi välispoliitika prioriteet ja et kahe riigi koostöö edendamisel on oluline nii teiste ministeeriumide kui ka kohalike omavalitsuste ja riigiasutuste panus.

«Just sellisel viisil saame kõige edukamalt jagada meie Euroopa Liiduga lõimumise kogemust ning selgitada Moldova inimestele EL-i olemust, kummutades sealses ühiskonnas levinud hirme ja eksiarvamusi. Oluline on meie selge signaal Moldovale, et nad on Euroopa Liitu teretulnud ning see on Moldova rahva ja riigi tulevikule kasulik,» lisas minister. 

Panciuc hindas Eesti ja Moldova suhteid asjalikeks ja tihedateks, pidades oluliseks sidemete loomist kahe riigi omavalitsuste ning pealinnadest eemal asuvate kõrgkoolide vahel.

Nii sõlmisidki Narva ja Bălți sel nädalal sõprussuhete koostöölepingu ning loodud on esimesed kontaktid Tartu Ülikooli Narva kolledži ja Bălți ülikooli vahel, millele pani aluse Ossinovski visiit Moldovasse tänavu jaanuaris.

Linnapea Panciuci sõnul on Moldovale kasulikud Eesti ideed ja siinne kogemus nii laiemalt ühiskonna kui ka kitsamalt omavalitsuse reformimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles