Washington Post: NATO saadab maaväed Poolasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO sõdurid.
NATO sõdurid. Foto: SCANPIX

Poola kaitseministri sõnul saadab USA Poolasse maavägesid, et laiendada NATO kohalolekut ajal, mil pingeline olukord Ukrainas kestab, kirjutas Washington Post.

Tomasz Siemoniak ütles lehele reedel, et sõjalised planeerijad juba töötavad vastava kava üksikasjade kallal. Ta lisas, et tõenäoliselt saadetakse Ühendriikide maavägesid ka Balti riikidesse.

Siemoniaki sõnul tehakse vägede paigutamise plaan teatavaks järgmisel nädalal.

Pentagoni pressiesindaja kontradmiral John Kirby ütles, et Euroopa sõjalise valmisoleku kindlustamiseks nii õhus, merel kui maal on kaalumisel terve rida abinõusid.

«Mõned neist plaanidest tehakse teoks NATO riikidega kahepoolselt. Mõned alliansi enda kaudu.»

USA kaitseministri Chuck Hageli ja Siemoniaki neljapäevasel pressikonverentsil USA baaside rajamisest Poolasse juttu ei olnud, küll aga rääkis Hagel «mõningatest uutest võimalustest» roteeruvate vägede tarvis.

Ühtlasi kinnitas Hagel NATO liikmetele nagu Baltimaad ja Poola, et Washington kavatseb täiel määral tagada, et nende territooriumi vastavalt NATO kohustustele kaitstakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles