Jaapani hävitajad saatsid Vene sõjalennukeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene pommitaja Tu-95.
Vene pommitaja Tu-95. Foto: SCANPIX

Venemaa sõjalennukid sundisid Jaapani hävitajaid eile seitsmendat päeva järjest õhku tõusma, teatas Jaapani kaitseminister Itsunori Onodera. 

Ministri sõnul on Vene lennukeid Jaapanile kuuluvate saarte juures märgatud viimaste päevade jooksul ebanormaalselt tihti. Ka eile lendasid Vene sõjalennukid Jaapanile kuuluva saarestiku lähedal, sundides Jaapani õhujõudude hävitajaid õhku tõusma.

«Nad jätkavad lende, mida me peame ebanormaalseks ja mida pole nähtud külma sõja lõpust,» ütles Onodera, kelle sõnul pole Venemaa kavatsused selged. «Ma jälgime olukorda tähelepanelikult,» lisas Onodera.

Möödunud pühapäeval märgati ühte, esmaspäeval nelja, teisipäeval kuute, kolmapäeval kahte, neljapäeval viite ja reedel kuute Vene sõjalennukit. Jaapani teatel oli tegemist kas Tu-95 või Il-20 tüüpi lennukitega, mis õhupiiri siiski ei rikkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles