Video: lõunakorealased leinavad kangelaslikku õpetajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõunakorealased leinavad keskkooliõpetajat, kelle ennastsalgav tegutsemine aitas kolmapäeval toimunud laevahukus päästa paljude õpilaste elu.

Sewoli hukust eluga pääsenud õpilased kirjeldasid, kuidas keskkooli õpetaja Nam Yoon-chul jäi uppuvale laevale ja aitas õpilasi evakueerumisel. Nami surnukeha leiti päev pärast katastroofi ja toimetati Ansani matusebüroosse, kus õpetajaga on hüvasti jätmas käinud hulgaliselt inimesi.

Namiga käis hüvasti jätmas ka Kim Chang-young, kelle sõnul tunneb ta noore õpetaja üle uhkust. Tema sõnul jäädakse Nami üllameelsust ja ohverdust mäletama igaveseks.

«Igaüks, kes käitub hädaolukorras nii, oleks kindlasti suurepärane kooliõpetaja ja õpilaste südames,» lisas Kim. «Ma austan teda väga.»

Laeva pardal oli 475 inimest, neist 375 õpilast ning 14 õpetajat Soulist lõunas asuvast Ansani keskkoolist.

Sukeldujad on reisilaevalt Sewol välja toonud kokku 16 surnukeha. Viimastel andmetel on õnnetuses surma saanud 56 ja endiselt kadunud 246 inimest. Lõuna-Korea võimude teatel võib kõikide surnukehade leidmine võtta aega mitu kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles