Paavst Franciscus ärgitas Ukrainas rahu sõlmima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus ärgitas pühapäeval oma ülestõusmispüha pöördumises rahvusvahelist üldsust Ukrainas «vägivalda ära hoidma».

«Me palume teil valgustada teed ja julgustada algatusi, mis viiksid Ukrainas rahuni,» lausus kirikupea Peetri väljakule kogunenud 150 000 inimese poole pöördudes.

Paavst palus kõigil asjassepuutuvatel isikutel «anda endast rahvusvahelise üldsuse toel kõik, et hoida ära vägivald ning luua ühtsuse ja dialoogi vaimus teekaart riigi tuleviku jaoks».

Ukraina idaosas Slovjanski linna lähedal hukkus pühapäeva varahommikul separatistide püstitatud teetõkke juures toimunud tulevahetuses mitu inimest.

Katoliku kiriku pea ärgitas ka «leidma lepitust ja vennalikku üksmeelt» Venezuelas, «rääkima vapralt läbi kauaoodatud ja juba ammu saabuma pidanud rahu üle» Süürias, peatama «jõhkraid terrorirünnakuid» Nigeerias ning Kesk-Aafrika Vabariigis ja Lõuna-Sudaanis lokkavat vägivalda.

Paavst palvetas ka Lähis-Ida rahukõneluste ning Guinea, Sierra Leone ja Libeeria ebolaohvrite eest, nimetades haiguse leviku põhjuseks inimeste hooletussejätmist ja ränka vaesust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles