USA: ajakirjaniku röövimine Ukrainas on sügavalt murettekitav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Ostrovsky Slovjanskis.
Simon Ostrovsky Slovjanskis. Foto: SCANPIX

Teade ameeriklasest ajakirjaniku röövimisest Ukrainas on sügavalt murettekitav, teatas USA välisministeerium kolmapäeval.

«Meis tekitab sügavat muret teade USA kodaniku röövimise kohta väidetavalt venemeelsete separatistide poolt Ukrainas Slovjanskis,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Jen Psaki avalduses.

«Me mõistame hukka kõik niisugused teod ja kõik viimase aja inimröövid Ukraina idaosas, mis rikuvad otseselt Genfi ühisavaldusega võetud kohustusi,» ütles Psaki.

«Me kutsume Venemaad üles kasutama oma mõjuvõimu nende rühmituste üle, et tagada kõikide Ukraina idaosas röövitud inimeste viivitamatu ja turvaline vabastamine.»

«Me oleme pöördunud oma murega ka Ukraina ametnike poole, kes teevad koostööd kohalike võimudega, et püüda Slovjanskis ja selle ümbruses julgeolekuolukorda deeskaleerida,» lisas ta.

Ukraina idaosa venemeelsed separatistid teatasid kolmapäeval, et hoiavad kinni teisipäeva hommikul kadunud ameerika ajakirjanikku, uudistekanali Vice News reporterit Simon Ostrovskyt.

Samuti on nende käes Ukraina ajakirjanik ja Kiievi meeleavalduste aktivist Irma Krat.

Slovjanski separatistide juht Vjatšeslav Ponomarjov ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et Ostrovskyt ei peeta kinni, teda ei röövitud ja teda ei ole vahistatud ning et mees teeb ühes venemeelsete hõivatud hoones tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles