Idufirmade juhid meelitavad Vene «Facebooki» loojat Eestisse

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa juhtiva sotsiaalvõrgustiku VKontakte asutaja Pavel Durov.
Venemaa juhtiva sotsiaalvõrgustiku VKontakte asutaja Pavel Durov. Foto: SCANPIX

Venemaa «Facebooki» VKontakte tegevjuht miljonär Pavel Durov teatas, et otsib endale ja oma meeskonnale uut kodu, mille peale Eesti idufirmade eestvedajad teda võidu siia hakkasid meelitama.

VKontakte Putini-meelne juhtkond vallandas Vene miljonäri Durovi nädala alguses.

Durov teatas täna sotsiaalmeedia vahendusel, et lahkus Venemaalt ja valib oma meeskonnale uut «kodu», kus neil lubataks arendada oma projekte kohas, kus on «turvaline ja kus on tagatud sõnavabadus.»

Eesti idufirmade juhtide klubis, kuhu kuulub umbes 60 asutajat ja kes omavahel Skype'i teel vestlevad, tekkis seepeale elav arutelu. Otsustati ühiselt, et Durov tuleb Eestisse meelitada.

«Tugevaid IT-inimesi on siia ikka vaja,» ütles idufirmasid toetava sihtasutuse Garage48 kaasasutaja Jüri Kaljundi, miks Durovi teade idufirmade kogukonna kihevile ajas.

«Mina kirjutasin ka talle kirja, kuigi ma ei tunne teda,» ütles Kaljundi. «Me oleme nõus Garage48 poolt isegi pakkuma nende meeskonnale töökohta. Vaatasime, et ilusti mahutaksime 12 inimest ära.»

Ka näiteks üksikkandidaadina europarlamenti kandideeriv Olga Sõtnik kirjutas Durovile, et ta on valmis miljonärile abi pakkuma.

Eesti Arengufondi juhatuse esimees Tõnis Arro ütles, et saatis Durovile kirja, sest Eesti vastab väga hästi tema kirjeldatud tunnustele.

Arro ütles, et Durovi tegevus sobituks hästi Eesti õiguskeskkonda, ettevõtluskliimasse ja et seda toetaks meie aktiivne startupikogukond.

«Durovil on suured kogemused vKontakte arendamisest ja kasvatamisest,» ütles Arro. «Eesti oleks talle ja tema inseneridele hea kodu. Meie inimesed saaksid õppida temalt ja ta kolleegidelt, ning küllap ka vastupidi.»

Arro sõnul teeks arengufond kõik võimaliku, et Durovi meeskonna siiatulekut koordineerida ja korraldada.

«Eestis on mitusada innovaatilist idufirmat, aga võiks olla ka mitu tuhat. Durovi tiim võiks olla esimeste hulgas, aga kaugeltki mitte viimane, kes Ida poolt siia kolib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles