Tartu botased tagasi

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mattias Malk


Kunagised hittjalanõud, 1980ndaist tuttavad Tartu botased on noore disaineri Maarja Mõtuse käe all läbinud uuenduskuuri ja varsti-varsti müüki jõudmas.
Erinevalt läinud suve menukatest rahvustennistest on retrobotased sajaprotsendiliselt kodumaised. «Need õmmeldakse ja valatakse Võrus nagu nende omaaegsed sugulasedki, jalatsite nahk pärineb Narvast,» kinnitab disainer, kes pani neile nimeks Võru ’82.

Täisnahast botaste lõige meenutab küll originaali, kuid kuub on uus – ei puudu rõõmsad värvitoonid, aguliarhitektuurist inspireeritud mustrid ja taaskasutatud tekstiil, mida disainer on jalavarjudesse pikkinud. Hind jääb 600–800 kr kanti, müügikohad on veel selgumas. Esialgu võib neid küsida kauplusest Reede, Facebookist, Võru ’82 ja v6ru82@gmail.com.

Parfüümid suvelainel

Kes armastab vaheldust, võib suvel katsetada hooajalõhnu, mis on tavaliselt kergemad ja päikeselisemad versioonid mõnest varasemast nimekast parfüümist või siis spetsiaalsed suvised lõhnakokteilid, nagu näiteks Diori igasuvise reisiparfüümide sarja tänavune uudis Escale aux Marquises (75 ml edt, 1085 kr). Inspireeritud lummavate maastikuvaadete ja rikkaliku eksootilise taimestikuga Markiisaartest Prantsuse Polüneesias, mängleb aroom sealse Tiare lille ümber. Lisaks värskeid punase apelsini lõhnanoote ja mõrkjalt vürtsist kaneeli, kardemoni, koriandrit, nelki.

Guerlaini 10. sünnipäeva tähistava suvelõhnasarja Aqua Allegoria uustulnuk Flora Nymphea (75 ml edt, 810 kr) lõhnab nagu lilleaed, kus apelsinipuuõitele ja ebajasmiinile on lisatud piisake magusat mett.  

Nina Ricci Nina suvehõnguline Le Paradis de Nina (50 ml edt, 855 kr) aga lummab oma värske, rõõmsa ja romantilise aroomibuketiga – nagu isuäratav Madeleine’i kook, ütlevad lõhna autorid ise.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles