Helsingi linnapea hindab Helsingi-Tallinna metroo maksumuseks 15 miljardit krooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga neljas vene keelt emakeelena kõnelev inimene Soomes elab Helsingis. .
Iga neljas vene keelt emakeelena kõnelev inimene Soomes elab Helsingis. . Foto: Peeter Langovits.

Heslingi linnapea Jussi Pajuneni hinnangul läheks Soome pealinna ja Tallinna vahelise raudteetunneli rajamine maksma vähemalt miljard eurot ehk umbes 15,6 miljardit krooni.

«Kui tunnelis kulgeks vaid kaubaliiklus, oleks selle hind umbes miljard krooni. Kui tunnelisse tuleb ka reisiliiklus, siis on maksumus tunduvalt suurem,» märkis Pajunen ajalehele Helsingin Sanomat.

Helsingi linnapea sõnul võiks tunnel valmis saada 2020-ndatel aastatel.

Ajalehe andmetel käivad Euroopa Liidus praegu arutelud Kesk-Euroopa ja Tallinna vahelise raudteeühenduse rajamiseks ning need plaanid annavad lisajõudu ka Helsingi ja Tallinna tunneli plaanidele.

Pajuneni sõnul võiks Soome ja Eesti pealinna raudteetunnelist kujuneda üks osa Peterburi ja Berliini vahelisest raudteeühendusest.

Kui ka Peterburi ja Berliini raudteeühendus ei peaks realiseeruma, hellitab Pajunen siiski lootust, et Tallinna ja Helsingi vaheline tunnel siiski rajatakse.

«Suurin takistus idee elluviimisel on majanduslik. Kuidas suudetakse tunnel ehitada võimalikult odavalt ja kust leitakse selle kasutajad, kes tunneli ehitamise lõpuks kinni maksavad,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles